Tészta: 60 dkg liszt, 6 dkg kakaó, 2 tojás, 5 evőkanál tej, 5 evőkanál méz, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 18 dkg porcukor, 15 dkg margarin, fél csomag sütőpor
Krém: 5 evőkanál liszt, 4 tojássárgája, 7 dl tej, 1 vaníliáscukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 vaníliacukor
Tetejére: 1 tábla étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaót, a sütőport. Jól összegyúrjuk az egészet és 4 részre osztjuk.Amíg az egyik lapot kinyújtjuk, a tésztát letakarjuk, hogy ne száradjon meg. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsi hátulján 10 percig sütjük a lapokat.
Elkészítjük a krémet. Az 5 evőkanál lisztet, a 4 tojássárgáját kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrűre főzzük.
Amíg kihűl a főzött krém, a margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük.
A két anyagot összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére csokoládét reszelünk, vagy tortadarát is szórhatunk
|