Tszta: 60 dkg liszt, 6 dkg kaka, 2 tojs, 5 evkanl tej, 5 evkanl mz, 1 mokkskanl szdabikarbna, 18 dkg porcukor, 15 dkg margarin, fl csomag stpor
Krm: 5 evkanl liszt, 4 tojssrgja, 7 dl tej, 1 vanliscukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 vanliacukor
Tetejre: 1 tbla tcsokold
A stt elmelegtjk 150 fokra. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozztesszk a tojsokat, a porcukrot, a langyos mzet, a tejet, a szdabikarbnt, a kakat, a stport. Jl sszegyrjuk az egszet s 4 rszre osztjuk.Amg az egyik lapot kinyjtjuk, a tsztt letakarjuk, hogy ne szradjon meg. Elmelegtett stben, zsrozott tepsi htuljn 10 percig stjk a lapokat.
Elksztjk a krmet. Az 5 evkanl lisztet, a 4 tojssrgjt kis tejjel simra keverjk, hozzntjk a tbbi tejet, s srre fzzk.
Amg kihl a fztt krm, a margarint a porcukorral s a vanliacukorral habosra keverjk.
A kt anyagot sszedolgozzuk, s a lapokat megtltjk. Eltte a lapokat langyos tejjel megkenjk. A tetejre csokoldt reszelnk, vagy tortadart is szrhatunk
|