UJ FELTÖLTÉS
A recept:Egy sima piskótát kell sütni,amit középen ketté vágunk.A töltelék alapja egy kevert tészta:1 tojás,25 dk cukor,5 dk vaj vagy zsír,negyed liter tej,40 dk liszt,1 sütőpor.A tojást kikeverni a vajjal,hozzá a tej felét, a cukrot,jól kikeverjük.Hozzá a sütőporral elkevert lisztet,a maradék tejet és ismét jól elkeverjük.Én több tejet tettem bele,mert én kicsit sűrűnek találtam a tésztát,de ne legyen túl híg.Ezt is meg sütjük.Amikor hűlt a kevert tészta, jól összemorzsoljuk,de úgy hogy darabok is maradjanak brenne.Én 2 rumaromát és egy puncs aromát tettem bele,de a puncs aroma elhagyható.hagyományos kakaópor amit nem mértem,csak ugy találomra hogy meglegyen a színe,íze :)kell még hozzá egy üveg sárgabarack lekvár kb:580 ml-es.De ebből a lekvár mennyiségből még megkenjük a kettévágott piskóta lapokat a maradékot rakjuk a töltelékbe.Teszünk még bele langyos vízbe áztatott mazsolát én olyan 5 dk-t tettem,Mielőtt ezt az egész töltelék készítést elkezdem szirupot főzök kb:2 dl vízből és 20 dk cukorból jól felfözöm és amig morzsolom a tésztát ez addig hűl.Összekeverem a tölteléket és a szirupból annyit öntök hozzá hogy jó ragacsos legyen,de ne túl puha.Én beleöntöttem mindet.Közbe megkóstolgatjuk elég édes e.De szerintem elég édes,de ki hogy szereti.Ha kész a töltelék a piskóta alsó lapját visszatesszük a tepsibe amibe sűlt.Előtte a tepsit kibéleljük a sütőpapírral ugy hogy oldalán is legyen.Az alsó lapot bele tenni,amit előzőleg ugye meg kentünk a lekvárral.Rásimitjuk a tölteléket,rá a szintén lekváros felső lap.Jól rányomkodjuk,lefedjük sütőpapírral és valami nehezéket rakunk rá.Én egy hosszú jénait raktam amit teleöntöttem vítzzel.Ez azért kell hogy össze préselödjön.Elvileg 8-10 órát kéne ígylennie,de mi azt nem tudjuk kivárni :)de olyan 5 óra hosszat én is hagytam állni.SIMÁN KIBORÍTJUK A TEPSIBŐL,és visszafordítjuk.Egybe kell maradni.A tetejére:30 dk porcukrot,fél citrom levével és 2-3 kanál vizzeljól összekeverjük úgy hogy ne legyen túl folyós,csak rá lehessen kenni és ezt szinezem piros ételfestékkel,ebbe is lehet tenni pár csepp rumaromát.Én nem kaptam piros ételfestéket ezért víz helyett én málna üdítőt használtam és pár csepp rumaromát.Ezt rákenni a süti tetejére és hagyni száradni.Száradás után olvasztott csokiból lehet a tetejére csíkokat tenni,de nem szükséges.Remélem nem írtam le túl bonyolultan,de ha kérdésetek van szivesen válaszolok.
|